fbpx

USKRŠNJI POPUSTI 30.4-6.5.

Thai potaž sa šargarepom i kokosovim mlekom

Isprobajte ovaj fenomenalan potaž od šargarepe i kokosovog mleka inspirisan tajlandskom kuhinjom, koji će vas zagrejati tokom hladnih zimskih dana.

Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk, seckan na sitno
3 šolje šargarepe, seckane na sitno
4 čena belog luka, izgnječena
2 kašičice karija
2 kašike svežeg korijandera
1 kašičica mlevenog kima
⅛ kašičice crvene tucane paprike, opciono
2 dl bujona od povrća ili vode
2 dl kokosovog mleka
1 kašika limunovog soka
so i biber po ukusu

Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednje umerenoj temperaturi. Dodajte luk i šargarepu, i dinstajte 5 minuta dok luk ne postane mekan i providan. Dodajte beli luk, kari pastu, korijander, kim i crvenu tucanu papriku. Dinstajte povremeno mešajući 10 minuta. Sipajte bujon od povrća, kokosovo mleko i šargarepu, smanjite temperaturu i kuvajte dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite supu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Potom je prespite u blender i blendirajte sve dok ne dostigne kremastu i glatku teksturu. Nakon blendiranja, vratite supu u šerpu i sipajte limunov sok. Dekorišite seckanim korijanderom i sa malo kokosovog mleka.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.