Thai potaž sa šargarepom i kokosovim mlekom

Thai potaž sa šargarepom i kokosovim mlekom 
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 crni luk, seckan na sitno
3 šolje šargarepe, seckane na sitno
4 čena belog luka, izgnječena
2 kašičice karija
2 kašike svežeg korijandera
1 kašičica mlevenog kima
⅛ kašičice crvene tucane paprike, opciono
2 dl bujona od povrća ili vode
2 dl kokosovog mleka
1 kašika limunovog soka
so i biber po ukusu
 
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj šerpi na srednje umerenoj temperaturi. Dodajte luk i šargarepu, i dinstajte 5 minuta dok luk ne postane mekan i providan. Dodajte beli luk, kari pastu, korijander, kim i crvenu tucanu papriku. Dinstajte povremeno mešajući 10 minuta. Sipajte bujon od povrća, kokosovo mleko i šargarepu, smanjite temperaturu i kuvajte dok šargarepa ne omekša, oko 20 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu. Sklonite supu sa šporeta i ostavite da se ohladi. Potom je prespite u blender i blendirajte sve dok ne dostigne kremastu i glatku teksturu. Nakon blendiranja, vratite supu u šerpu i sipajte limunov sok. Dekorišite seckanim korijanderom i sa malo kokosovog mleka.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *