Tajlandski kari sa povrćem

Da li ste ikada probali tajlandski kari sa povrćem? Ovo jelo, kao i indijski kari, odlikuje kombinacija različitih sastojka – đumbira, začinskog bilja i povrća. Tajlandski kari sa povrćem kuva se u kokosovom mleku, stoga ima poseban šmek. Umesto pirinča, jelo sam odlučila da serviram sa kinoom i svežom rukolom. Isprobajte recept i javite utiske! 🙂
 
Tajlandski kari sa povrćem
 

Sastojci:
1/2 šolje kinoe
1 kašika kokosovog ili maslinovog ulja
prstohvat himalajske soli 
1 kašičica rendanog đumbira
2 čena belog luka, izgnječenog
1 crvena paprika, isečena u tanke trake dužine oko 5 cm
1 žuta, narandžasta ili zelena paprika isečena na tanke trake dužine oko 5 cm
3 šargarepe, oguljene isečene na kolutove
1 ½ kašičica kokosovog šećera
½ litre kokosovog mleka
½ šolje vode
1 ½ šolje blitve, oprane i iseckane na trake
1 kašika Tamari sosa
2 kašike limunovog soka
1 šaka svežeg bosiljka ili korijandera, sitno seckano
 
Priprema:
Skuvajte kinou, posolite je i ostavite da se ohladi. Da biste spremili tajlandski kari sa povrćem, u zagrejani tiganj sipajte ulje, zatim dodajte beli luk i prstohvat soli, te sve dinstajte oko 5 minuta. Nakon toga u tiganj dodajte đumbir i beli luk i mešajte još pola minute. Zatim dodajte papriku i šargarepu. U sve to dodajte vodu, kokosovo mleko, kokosov šećer blitvu, te mešajte dok paprika, šargarepa i blitva ne omekšaju. Sklonite tiganj sa ringle i dobijeno jelo začinite tamarijem i limunovim sokom. Servirajte jelo na tanjir zajedno da kinoom i salatom po izboru. Tajlandski kari sa povrćem posebno začinite svežim začinskim biljem poput bosiljka ili korijandera.

 
Seminar "Snaga u vama"

 

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.