Ručak

Super kelj salata

by Tatjana Popović

Ako želite da budete zdravi, savetujem vam da uključite zeleno lisnato povrće u svoju ishranu. Kelj je jedan od najhranljivijih vrsta, jer je odličan izvor kalcijuma, magnezijuma, vitamina K, A, C, biljnih vlakana, gvožđa, folne kiseline, aminokiselina, antioksidanasa, flavonoida i luteina. Lako ga je pripremiti, a ovo je jedan od najukusnijih predloga koji će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:
1 glavica sirovog kelja
2 izrendane šargarepe
1/4 šolje crnog luka
1/2 šolje brusnice
1/2 šolje oraha

Preliv:
2 kašike balzamiko sirćeta
2 kašike meda
6 kašika maslinovog ulja

Priprema:
Izmešajte sve sastojke, gnječeći kelj rukama minimum 3 minuta. Na taj način, kelj će omekšati i postaće mnogo lakši za varenje zbog omekšavanja biljnih vlakana. Prijatno!

Povezani postovi

Slatko-kiseli tofu sir

Pročitajte više

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više