fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 13-17.5.

Spanać na belom luku

Mnogi ljudi poreklom iz Srbije pripremaju spanać na samo jedan tradicionalan način sa mlekom, jajima i brašnom. Ovaj recept sam davno prestala da koristim, a otkako sam otkrila koliko je ukusan spanać na belom luku uz dodatak limunovog soka, nikada više nisam ni poželela da pojedem pomenuti koji podrazumeva zapršku. Isprobajte recept i javite mi utiske.

Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka, izgnječena
300 g spanaća
3 kašike vode
½ limuna, sok
So i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, a potom dodajte beli luk. Prodinstajte ga na umerenoj temperaturi, a potom dodajte spanać i 3 kašike vode. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 5 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon tog perioda, sklonite poklopac, dodajte so i biber po ukusu, a potom iscedite limun. Servirajte spanać kao prilog uz ručak ili večeru.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.