Salata sa grilovanom cveklom i orasima

Cvekla predstavlja povrće koje je izuzetno bogato mineralima. Pored antiinflamatornih i antikancerogenih svojstava, ova korenasta biljka utiče i na detoksikaciju jetre. Isprobajte kakvog je ukusa kada je ispečete, a potom kombinujete sa baby mix salatom i orasima.
 
Salata sa grilovanom cveklom i orasima
 
Sastojci:
1 veća cvekla, oljuštena i isečena na kockice
1 kašičica ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 šaka oraha
3 kašike javorovog sirupa
¼  kašičice himalajske soli
⅛  kašičice bibera
2 – 3 šake baby mix salate
 
Za dresing:
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašika meda ili javorovog sirupa
1/2 kašičice balzamiko sirćeta
1/2 kašičica Dijon senfa
1/3 kašičice belog luka u prahu
prstohvat himalajske soli
2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
 
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C. Tepsiju obložite papirom za pečenje, a potpom poslažite komade cvekle i prelijte ih maslinovim uljem. Prekrijte tepsiju alu folijom i pecite u rerni 30 do 40 minuta.  Za to vreme pripremite ostatak salate. Propržite orase u tiganju bez ulja na umerenoj temperaturi, pa ih prelijte javorovim sirupom i začinite biberom i solju. Pržite ih sve dok javorov sirup ne ispari. Kandirane orase i baby mix stavite u veliku posudu, u koju ćete dodati i cveklu nakon što bude pečena. Sve zajedno prelijte dresingom koji ste prethodno pripremili. Prijatno!
 
Kreiranje ovog recepta pomogao je Iceberg Salat Centar.
 


 

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.