Potaž od graška

Ovo je jedan od najukusnijih potaža koje sam napravila u poslednje vreme. Smatram ga odličnim receptom kao uvertiru za divne i mirisne prolećne dane. 🙂 Isprobajte moj potaž od graška i oduševite svoje ukućane.
 
Potaž od graška
 
Sastojci:
1 ravna kašika gi putera
1 crni luk, sitno seckan
2 čena belog luka, izgnječenog
400 gr graška
600 ml vode
200 gr spanaća
1 šaka sveže nane
1 ½ kašika soka od limuna
prstohvat himalajske soli
prstohvat mlevenog crnog bibera
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 mladi luk, sitno seckan, za dekoraciju
 
Priprema:
U šerpi zagrejte gi puter, dodajte crni luk i dinstajte nekoliko minuta da omekša. Potom dodajte beli luk i dinstajte još tridesetak sekundi. Stavite grašak i vodu u šerpu, i kuvajte desetak minuta. Nakon toga, dodajte spanać i nanu, a potom promešajte, kuvajte još 2 minuta, te sklonite šerpu sa vruće ringle. Dodajte limun, so i biber, a potom uzmite ručni blender i blendirajte dok ne dobijete potaž. Začinite dodatno ukoliko nedostaje soli, bibera i limunovog soka. Servirajte. Preko potaža po želji dodajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i ukrasite ga svežim listovima baby spanaća, sitno seckanim mladim lukom uz malo bibera.
 

10 thoughts on “Potaž od graška

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *