Ručak

Potaž od bundeve

by Tatjana Popović

Sastojci:
6 šolja bundeve iseckane na kocke
1/2 šolje iseckanog celera
1/2 šolje iseckane šargarepe
1/3 šolje iseckanog svežeg peršuna
1 šaka listova svežeg bosiljka
1 limun, sok
morska so

Priprema:
Oljuštiti bundevu i iseckati je na kockice, a potom staviti u šerpu. Dodati celer i šargarepu, sipati dovoljno vode da prekrije bundevu. Kuvati poklopljeno oko 40 minuta, ili manje. Proveriti kada je bundeva kuvana, treba potpuno da omekša. Nakon toga prebaciti kuvano povrće u blender, dodati svež peršun i bosiljak, so i limunov sok. Izblendirati sastojke i servirati.

Povezani postovi

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više

Pečeni falafel od kelja

Pročitajte više