Potaž od bundeve

Potaž od bundeve
 
Sastojci:
6 šolja bundeve iseckane na kocke
1/2 šolje iseckanog celera
1/2 šolje iseckane šargarepe
8 šolja vode
1/3 šolje iseckanog svežeg peršuna
1 šaka listova svežeg bosiljka
1 limun, sok
morska so
 
Priprema:
Staviti iseckanu bundevu u šerpu. Dodati celer i šargarepu, te sipati 8 šolja vode kako biste prekrili svo povrće. Kuvati oko 35 minuta ili dok ne primetite da je bundeva meka i kuvana. Nakon toga u blender prebaciti kuvano povrće i deo vode u kojoj se povrće kuvalo (nemojte preterati sa vodom jer će potaž biti previše redak), a potom dodati svež peršun, bosiljak, so i limunov sok. Izblendirati sastojke i servirati.
 
 

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.