Meksička musaka sa kukuruzom i paprikama

Zdrava meksička musaka
 
Sastojci:
2 crvene paprike
2 zelene paprike
1 ljuta papričica
½ crvenog luka
2 šolje kukuruza šećerca
2 kašičice čilija u prahu
2 kašičice kima
so po ukusu
2 šolje biljnog sira
18-20 kukuruznih tortilja
2 šolje domaćeg paradajz soka
korijander ili guacamole za preliv
 
Priprema:
Na malo maslinovog ulja prodinstati papriku i luk uz dodatak 1 kašičice čilija i 1 kašičice kima. Isti postupak ponoviti sa kukuruzom i ostatkom čilija i kima (po jednu kašičicu od oba začina). Sve spojiti i posoliti po ukusu. Podmažite tepsiju dimenzija 23×33 i zagrejte rernu na 200ºC. Isecite tortilje na tanke trake. Poređajte polovinu tortilja, polovinu povrća, pola soka od paradajza i pola sira. Ponoviti sve istim redosledom. Pokrijte folijom i pecite 15-20 minuta, dok sos ključa, a sir se ne istopi. Poslužite uz guacamole ili svež korijander.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *