Dajkon šargarepa salata

Mnogi od vas sigurno nikada nisu čuli za dajkon. Međutim, ova rotkva je zaista jedna od najdelotvornijih vrsta povrća.

Prvi put sam je uvela u ishranu kada sam počela sa makrobiotikom, a potom sam nastavila da je koristim kao dodatak jelima ili salatama. S obzirom da je sjajan eliminator masti i celulita, utiče na detoksikaciju jetre i zaista može biti od pomoći u slučaju potrebe da snizite holesterol, korigujete telesnu težinu, isčistite kožu i još mnogo toga.

Ovonedeljni recept je veoma jednostavan, ali magičan, jer kombinacija dajkona i šargarepe može vam omogućiti da do leta izgledate nikad bolje.

Sastojci:
15 cm dajkona, oguljenog
1 šaka Iceberg Salat centar rendane šargarepe
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašičica crnog susama
manji prstohvat soli

Priprema:
Oguljeni dajkon ljuštiti ljuštilicom kako biste napravili trakice kao na fotografiji. Sjediti ga sa rendanom šargarepom i preliti dresingom. Sve izmešati, a potom po vrhu posuti crni susam.

Napomena:

Ovo je količina sastojaka za dve osobe. Dajkon šargarepa salatu poslužite kao prilog.