Dajkon šargarepa salata

Mnogi od vas sigurno nikada nisu čuli za dajkon. Međutim, ova rotkva je zaista jedna od najdelotvornijih vrsta povrća.
 
Prvi put sam je uvela u ishranu kada sam počela sa makrobiotikom, a potom sam nastavila da je koristim kao dodatak jelima ili salatama. S obzirom da je sjajan eliminator masti i celulita, utiče na detoksikaciju jetre i zaista može biti od pomoći u slučaju potrebe da snizite holesterol, korigujete telesnu težinu, isčistite kožu i još mnogo toga.
 
Ovonedeljni recept je veoma jednostavan, ali magičan, jer kombinacija dajkona i šargarepe može vam omogućiti da do leta izgledate nikad bolje.
 

Dajkon šargarepa salata
 
Sastojci:
15 cm dajkona, oguljenog
1 šaka Iceberg Salat centar rendane šargarepe
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1 kašičica crnog susama
manji prstohvat soli
 
Priprema:
Oguljeni dajkon ljuštiti ljuštilicom kako biste napravili trakice kao na fotografiji. Sjediti ga sa rendanom šargarepom i preliti dresingom. Sve izmešati, a potom po vrhu posuti crni susam.

 
Napomena:

Ovo je količina sastojaka za dve osobe. Dajkon šargarepa salatu poslužite kao prilog.
 

 
 

12 thoughts on “Dajkon šargarepa salata

    • Draga Biljana, dajkon možete često koristiti kada je u sezoni. Najbolje bi bilo da pravite salate sa ovim povrćem, ili da ga izrednate i koristite 1 kašiku uz obrok kao prilog. Srdačan pozdrav, Tatjana

  • Draga Tanja, zahvalna sam ti sto prenosiš svoje znanje tako nesebično svima. Do sada sam toliko eksperimentisala, ali nisam ni bila svesna vrednosti svih namirnica koje koristim. Priroda je čudo a tvoj dar nama od neprocenjive vrednosti. Hvala puno 😘

    • Draga Snežana, hvala najlepše na divnoj porucui! 🙂 Zadovoljstvo mi je da podelim sa vama ono što sam naučila tokom svih ovih godina bavljenja zdravom hranom. 🙂 Veliki pozdrav, Tatjana

  • Dajkon je skoro istog ukusa kao crna rotkva,ovdje je u Americi rijetko mogu kupiti,pa zato upotrebljavam daikon radis.Dajkon je vretenasta bijela rotkva ima je u svim prodavnicama hrane i u marketima. Nesto je blazeg okusa od crne rotkve, a ima isto dejstvo.Tatjana hvala Vam za ove recepte.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.