Čia puding sa kupinama i bademom

Čia puding sa kupinama i bademom
 
Čia puding najčešće pripremam za doručak i ovog puta sam se opredelila za varijantu sa kupinama i bademom. Pored toga što predstavlja veoma lagan obrok, čija pudingu kombinacije različitog voća uvek daju drugačiji ukus. Osim što su ove sitne semenke veoma korisne za probavu i podizanje enrgije, prepune su proteina.
 
Sastojci:
6 kašika čia semenki
2 dl kokosovog mleka
1/2 kašičice cejlonskog cimeta
1 kašičica kakaoa
1 kašičica agava sirupa
1 banana
½ šolje zamrznutih kupina
1-2 kašike listića badema
 
Priprema:
U duboku tanjir ili činiju sipajte kokosovo mleko, a potom dodajte čia semenke, cimet, kakao i agava sirup. Dobro promešajte, a potom sačekajte desetak minuta da se puding zgusne. Potom na vrh dodajte seckanu bananu, kupine i bademove listiće.
 

2 thoughts on “Čia puding sa kupinama i bademom

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.