Azijska tofu salata

Azijska tofu salata
 
Azijski dresing, matovilac i dimljeni tofu stvaraju čaroban spoj ukusa. Ovu salatu preporučujem za ručak ili večeru, jer je sita, a prepuna korisnih nutrijenata po naše zdravlje. Počevši od gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i drugih minerala, preko vitamina C, A i B6. Probajte je i javite utiske u komentaru ispod recepta.  
 
Sastojci:
1 pakovanje Iceberg Salat centar matovilca
2 šake rendane Iceberg Salat centar šargarepe
2 mlada luka
200 g dimljenog tofu sira
3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike soka od limete
2 kašike Tamari soja sosa
¼ kašičice đumbira u prahu
¼ kašičice crvene tucane paprike
so i biber po ukusu
40 g prženog kikirikija
1 kašika svežeg peršunovog lišća sitno seckanog za dekoraciju
 
Priprema:
Sjediniti sve sastojke. Umutiti dresing i preliti ga preko salate. Po vrhu posuti sveže peršunovo lišće. Servirati.

 

21 dan program
 

2 thoughts on “Azijska tofu salata

  • Ova salata je prefina. Sad sam napravila za rucak i mislim da znam vec da ce i sutra ovo biti na meniju . Jedino sam izostavila tucanu papriku, ne podnosim je najbolje i dodala sam svezu crvenu papriku.

    • Draga Timea, baš sam srećna što Vam se dopala salata! 🙂 Sjajno je što se slobodni da eksperimentišete, što često primećujem kao problem kod ljudi. 🙂 Hvala na komentaru i sve najbolje, Tatjana

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.