29.2.2020. SEMINAR U BEOGRADU

O DIJABETESU I INSULINSKOJ REZISTENCIJI

"U Srbiji od dijabetesa boluje približno 750.000 osoba. Od toga 95% ljudi boluje od
DIABETES MELITUSA TIPA 2, koji predstavlja stečeni metabolički poremećaj.”

Dijabetes predstavlja sistemski poremećaj metabolizma koji karakteriše povišen nivo glukoze u krvi, kao rezultat naslednih faktora. Danas se ubraja u najčešća endokrinološka oboljenja, a posledica je modernog stila života. Nastaje usled smanjene sekrecije ili dejstva hormona insulina.

Simptomi dijabetesa su učestalo ili obilno mokrenje, pojačana žeđ, suvoća usta, izražena glad, gubitak telesne težine, osećaj umora, gubitak koncentracije, nezainteresovanost, povraćanje, bol u trbuhu, utrnulost ili bockanje u stopalima i šakama, zamućen vid, česte infekcije, sporo zarastanje rana.

ČINJENICE O DIJABETESU:

1

U Srbiji od dijabetesa godišnje izgubi život 3000 ljudi

2

Dijabetes je glavni razlog slepila, infarkta, moždanog udara, otkazivanja bubrega i amputaciji donjih ekstremiteta

3

Svaka peta osoba je gojazna, što je u direktnoj vezi sa dijabetesom

1

Insulinska rezistencija je metabolički poremećaj

2

Insulinska rezistencija je rezeverzibilna

3

Moguće je prevazići ovaj zdravstveni problem

ŠTA JE INSULINSKA REZISTENCIJA?

Insulinska rezistencija predstavlja metabolički poremećaj, odnosno preddijabetično stanje, za koje još uvek nije otkriven uzrok. Smatra se da su vodeći faktori rizika loša ishrana, koja obiluje rafinsanim ugljenim hidratima i mastima (zasićene i trans), kao i gojaznost.

U slučaju da se poremećaj otkrije na vreme, insulinska rezistencija je rezeverzibilna, uz adekvatnu promenu ishrane i životnog stila.

Uz pravilnu ishranu, koja uključuje namirnice koje balansiraju šećer u krvi, smanjuju zapaljenske procese i utiču na detoksikaciju jetre, moguće je prevenirati, kao i prevazići ovaj veoma široko rasprostranjem zdravstveni problem.

KOME JE SEMINAR NAMENJEN?

Seminar o dijabetesu i insulinskoj rezistenciji je namenjen svima koji žele da nauče na koji način mogu da spreče nastanak ili progres ovih bolesti uz holistički pristup zdravlju.

Tatjana i Mona će polaznicima seminara objasniti uzrok, posledicu i lečenje dijabetesa i insulinske rezistencije, uz predloge promene životnog stila i načina ishrane. Kroz ovu jednodnevnu edukaciju predavači će povezivati konvencionalnu i funkcionalnu medicinu, na način koji je lako razumljiv, zanimljiv i savremen.

PREDAVAČI SEMINARA

TATJANA POPOVIĆ

Sertifikovani health coach

Tatjana Popović je sertifikovani health coach, autor, edukator i predavač. Studije health coaching-a je završila na renomiranom i svetski priznatom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku. Na Menhetnu je osnovala svoju privatnu praksu pod nazivom Totally Wellness 2014. godine, sarađujući sa brojnim internacionalnim klijentima i pomažući im da promene ishranu i stil života.

Tatjanini počeci bavljenja zdravom hranom vezani su za makrobiotički režim ishrane, čije je osnove savladala uz pomoć mentora – prestižnog holivudskog konsultanta makrobiotike Mine Dobić, uz čiju pomoć je prebrodila kancer levog bubrega, koji joj je dijagnostikovan sa 18 godina. Danas živi i radi u Srbiji, aktivno sprovodeći brojne projekte u saradnji sa domaćim kompanijama, sa ciljem unapređenja ishrane i stila života dece i odraslih.

DR MONA MALIČEVIĆ

Doktor medicine

Mona Maličević je doktor medicine i budući akademski specijalista histologije. Sa 13 godina uspešno je prebrodila kancer desnog oka, što ju je podstaklo da holistički pristupi čoveku i bolesti. Po završetku osnovnih akademskih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a u želji da promeni dosadašnji pristup pacijentima i zdravstvenim problemima, Monina misija je da spoji konvencionalnu sa integrativnom medicinom.

Ona smatra da duhovno, psiho-emotivno i fizičko zdravlje treba da budu primarni čovekov cilj, kao i da svaki nedostatak, problem ili bolest treba posmatrati višedimenzionalno i na isti način ih i tretirati.

PREGLED TEMA
SEMINARA

OVAJ SEMINAR UKLJUČUJE:

1

Edukaciju od 10h do 18h

2

Maksimum 40 mesta

3

Nedeljni newsletter sa receptima

4

Brojne preporuke i savete

5

Gratis 3 elektronske knjige

6

Privatnu Facebook grupu

DATUM SEMINARA

29.2.2020.

MESTO SEMINARA

BEOGRAD

CENA SEMINARA

99 €

PRIJAVA ZA
SEMINAR O DIJABETESU I INSULINSKOJ REZISTENCIJI