Veganski brownie

Kada neko kaže brownie, odmah pomislim na mleko, šećer, čokoladu i jaja. Međutim, s obzirom da obožavam ovako sočne poslastice, a verujem i vi, tragala sam za perfektnim veganskim receptom koji će biti približno ukusan, ali zdrav. I šta mislite, da li sam uspela? 🙂 Jesam! Ovaj fenomenalan recept je jedan od onih koje ćete želeti iznova i iznova da pravite, jer će vas oduševiti!
 

Vegan brownie
 
Sastojci:
¼ šolje avokada
¼ šolje maslinovog ulja
1 šolja integralnog pšeničnog brašna
½ šolje sirovog kakao praha
1 šolja kokosovog šećera + oko 3 kašike da se pospe po vrhu pre pečenja
1 kašika soda bikarbone
½ kašičice soli
¾ šolje vode
1 ½ šolje crne čokolade
 
Priprema:
Zagrejati rernu na 180 °C. Obložiti manju tepsiju papirom za pečenje. U velikoj posudi sjedinite avokado i maslinovo ulje. Dodajte brašno, kakao, kokosov šećer, sodu bikarbonu, so i vodu. Mešajte dok sastojci ne postanu glatki. Dodajte 1 šolju crne čokolade seckane na komadiće. Ravnomerno rasporedite testo u tepsiji. Pospite dodatnim komadićima čokolade (½ šolje) po vrhu, a potom pospite oko 3 kašike kokosovog šećera i staviti testo da se peče. Pecite 15-20 minuta. Kada se brownie ohladi isecite na kocke i poslužite.

 

 

7 thoughts on “Veganski brownie

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.