Tofu salata sa tikvicama

Tofu salata sa tikvicama
 
Da li ste raspoloženi za jedan lagani veganski obrok, prepun hranljivih nutrijenata? Dakle, da biste se osvežili i snadbeli energijom u ovim letnjim danima, pomešajte baby spanać, spirale tikvice, crveni kupus, šargarepu i mladi luk, te dodajte nekoliko kockica pečenog tofu sira. Za samo nekoliko minuta dobićete fantastičnu ukusnu i osvežavajuću salatu. Prijatno!
 
Sastojci:
1 šaka ISC baby spanaća
1 tikvica, oguljena i isečena na spirale (nudle)
100 g sirovog organskog tofu sira
3 kašike maslinovog ulja
3 kašike Tamari sosa
3 kašike + 1 kašika jabukovog sirćeta
3 kašike rendanog crvenog kupusa
1 manja šaka ISC rendane šargarepe
1 mladi luk, seckan na sitno
1 kašika sitno seckanog peršunovog lišća
2 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
manji prstohvat himalajske soli
 
Priprema tofu sira:
Zagrejte rernu na 200 °C i stavite papir za pečenje u tepsiju. Iseckajte sirovi tofu sir na kockice veličine 2×2 cm, te ga prelijte sa 3 kašike maslinovog ulja, 3 kašike Tamari sosa, i 3 kašike jabukovog sirćeta. Potom tofu poslažite u tepsiju i pecite oko 20-25 minuta, dok ne poprimi braon-zlatnu boju. Izvadite tepsiju iz rerne i sačekajte da se tofu ohladi.
 
Priprema salate:
Stavite baby spanać, spirale tikvice, crveni kupus, šargarepu i mladi luk u jednu činiju. Dodajte ekstradevičansko maslinovo ulje, jabukovo sirće i so, te dobro promešajte. Potom salatu servirajte na tanjir, a preko nje stavite tofu sir. Po vrhu pospite sitno seckano peršunovo lišće. Uživajte.
 
21 dan program

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *