Smuti za štitnu žlezdu

Smuti za štitnu žlezdu
 
Zeleni smuti za štitnu žlezdu je odličan za stabilizaciju rada ovog organa, reguliše upalne procese i detoksikuje organizam. Predstavlja kombinaciju antialergijskih izvora proteina, masti i biljnih vlakana iz povrća. Posle smutija imaćete osećaj sitosti, bićete smireni i sa više energije.
 
Sastojci:
1 šaka miksa ISC rukole
1 šargarepa
1/2 zrelog avokada
5 cm celera u štapu
5 cm svežeg krastavca
1 manja šaka svežeg bosiljka, opciono
1 šolja kokosovog mleka
1 kašika kokosovog proteina, opciono
veoma malo nerafinisane morske soli
 
Kako biste povećali nutritivne vrednosti ovog smutija, možete dodati:
1 kašičicu kamu kamu praha – da poveća udeo vitamina C
1 kašičicu make – stabilizuje hormone
1⁄3 kašičice kurkume – protivupalno
 
Priprema:
Izblendirajte sve sastojke i uživajte u ovom niskoglikemijskom obroku koji možete servirati umesto doručka, ručka, večere ili užine.
 
 
21 dan program

 

3 thoughts on “Smuti za štitnu žlezdu

  • Mnogo koristno i zdravo za pripremu i konzumiranje. Samo neko od namirnica nije bas lako i jednostavno naci u prodavnicama i radnjama u kojima inace kupujemo hranu. Bilo bi dobro da se objavi gde i kada su neke od namirnica na akciji. Sve u svemu hvala vam puno. Sve najbolje. Pozdrav

    • Poštovani Ivane, hvala na lepim rečima. 🙂 Nažalost, nisam u mogućnosti da ispratim akcije u marketima, te zbog toga takve informacije neću biti u prilici da pružim na svom sajtu. Posetite Maxi markete, oni su odlično snabdeveni i imaju gotovo uvek sve što ulazi u sastav ovog smutija. 🙂 Sve najbolje, Tatjana

  • Spanac, kelj, prokelj, brokoli, karfiol, kupus nikako ne smeju da se konzumiraju presni. I zdrave osobe treba to da izbegavaju, a pogotovo osobe kod kojih je vec narusena funkcija tiroidee. U presnom stanju mogu da deluju na stvaranje cvorica na zlezdi. Ovo nisu nikakva nagadjanja, moja dr endokrinolog mi je napomenula. Barem blansiranje je obavezno.

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.