Salata sa rukolom, bundevom i jabukom

Salata sa rukolom, bundevom i jabukom
 
Napravite ovu fantastičnu salatu koja će sve oduševiti svojim sastavom i neodoljivim ukusom.
 
Sastojci: 
2 šolje bundeve, oljuštene i na kockice isečene
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
1/2 šolje oraha
1 do 2 kašičice javorovog sirupa ili nekog drugog prirodnog zaslađivača – med, agave, ječmeni slad
4 šolje rukole (ukoliko rukola nije dostupna, zamenite je matovilcem)
1 jabuka, iseckana na kockice
1/3 šolje brusnica
 
Dresing:
1/4 šolje jabukovog sirćeta
3 čena belog luka, izgnječenog
1 kašičica Dijon senfa
2 kašičice javorovog sirupa (ili nekog drugog prirodnog zaslađivača – med, agave, ječmeni slad)
so i biber po ukusu
1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
 
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C stepeni. Poređajte kockice bundeve u tepsiju i prelite ih maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite oko 45 minuta. Kada se ispeku, izručite ih na tanjir da se ohlade. Smanjite temperaturu rerne na 175C stepeni. Na istoj tepsiji poređajte orahe prelivene javorovim sirupom uz prstohvat soli. Pecite 5 minuta. Izvadite orahe i ostavite da se ohlade. U šolji umutite sastojke za dresing. U veliku činiju stavite rukolu, jabuke, bundevu, brusnice i orahe. Prelite salatu dresingom i servirajte je.
 
 
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *