Salata sa bundevom i narom

Februar završavam receptom za ovu šarenu salatu koja svojim primamljivim sastojcima osvaja na prvi pogled. 🙂 Pre nego što zakoračimo u proleće, iskoristimo namirnice koje uskoro nećemo imati priliku da jedemo sve do jeseni. U pitanju je zimska salata sa bundevom i narom, a recept je u nastavku.
 
Salata sa bundevom i narom
 
Sastojci za pečenje:
2 šake bundeve, seckane na kockice
1 glavica crvenog luka, seckanog na polu mesec
4 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
 
Sastojci za dresing:
4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
¼ kašičice mlevenog karanfilića
¼ kašičice Dijon senf
½ kašičica javorovog sirupa
¼ kašičice himalajske soli
sveže mleveni crni biber po ukusu
 
Sastojci za salatu:
1 šolja kuvane kinoe
1 šaka miksa seckanog svežeg bilja (peršun, bosiljak i mirođija)
1 šaka baby spanaća
2 šake rendane šargarepe
1 jabuka, sitno seckana na kriške
⅓ šolje bobica od nara
limunov sok po ukusu
 
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C i na tepsiju obloženu papirom za pečenje stavite bundevu i luk koje ćete preliti maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite 20-30 minuta dok bundeva ne bude pečena. U međuvremenu napravite dresing. U većoj činiji izmešajte sve sastojke za salatu i prelijte ih dresingom. Na kraju dodajte ohlađenu pečenu bundevu, luk, nar i jabuku, te sve prelijte limunovim sokom.
 
Seminar "Snaga u vama"
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *