Salata od kelja i nara

Salata od kelja i nara

 

Sjajna, preukusna salata koju možete poslužiti i narednog dana, a pritom će ostati sveža i hrskava! Zbog tvrđe teksture kelja potrebno je da je duže žvaćete, što će omogućiti brži osećaj sitosti. Ne zaboravite na zdravstvene benefite ovog predivnog povrća koje utiče na alkalizaciju, jačanje respiratornog trakta, imuniteta i krvne slike. Prijatno!


Sastojci:

1 glavica kelja, isprati, ukloniti stabljike i iseckati na resice
3-4 šargarepe, seckanih na kockice
2 šake bundevinih semenki
2 šake suncokretovih semenki
1 šolja nara, dodati pred serviranje
1/2 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
⅙ šolje limunovog soka
so i crni biber po ukusu

Priprema:

U jednoj većoj čaši sjedinite ulje, limunov sok, so i biber. Potom u veliku posudu stavite iseckan kelj, šargarepu i semenke. Sipajte dresing preko salate i dobro masirajte rukama, oko 3-4 minuta. Potom probajte i dodajte još limunovog soka, ulja, soli i bibera ako je potrebno. Preko salate sipajte nar, a potom sve promešajte. Servirajte i uživajte u ovoj čarobnoj salati. * Šolja korišćena u receptu je 2dl.

 

 

2 thoughts on “Salata od kelja i nara

  • Ja izgnječim rukama pre nego što stavim dresing. Tako ne umastim ruke.
    Do sada nisam pravio verziju sa narom i praviću ubuduće (dok ga ima).
    Ovako pravim i kupus salatu u koju urendam šargarepu, cveklu i celer. Je li to OK?

    • Dragi Zorane, odlična je i Vaša kombinacija povrća. Što se tiče salate od kelja i nara, ona postaje mnogo sočnija ako se kelj masira sa dresingom, a ne na suvo. Predlažem da isprobate i ovaj način. 😉 Puno pozdrava i sve najbolje, Tatjana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *