Proso sa karijem i belim lukom

Prosa sa karijem i belim lukom
 
Sastojci:
1/2 šolje prosa, prethodno potopljeno preko noći
4 čena belog luka, sitno seckanog ili izgnječenog
1 ravna kašika karija
prstohvat himalajske ili nerafinisane morske soli
1 kašika maslinovog ulja
1/2 šolje iseckane crvene paprike
1/2 šolje izrendane šargarepe
1 1/2 šolje filtrirane vode
2 kašike sveže iseckanog peršuna
 
Priprema:
Operite proso koji ste potopili preko noći. U šerpu sipajte 1 kašiku maslinovog ulja. Nakon što se ulje zagrejalo, dodajti beli luk, 1 supenu kašiku karija, prstohvat soli i mešajte da ne zagori. Za minut dodajte iseckanu crvenu papriku i malo vode. Dinstajte nekoliko minuta, a zatim dodajte proso i 1 1/2 šolje filtrirane vode. Kuvajte proso oko 25 minuta na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje dok se ne skuva. Kada je proso gotovo, servirajte jelo u lepoj činiji, dodajte izrendanu šargarepu i sveže iseckani peršun.
 
 
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *