Potaž od celera i karfiola

Dobrodošlo proleće! Ukusni, topli potaži fantastično prate ovaj prelazni period u godini. Stoga sam odlučila da sa vama podelim sjajan recept za potaž od celera i karfiola. Uživajte u sunčanim danima koji su pred nama i kuvajte zdravo.
 
Potaž od celera i karfiola
 
Sastojci:
1 glavica karfiola
2 + 2 kašike svetlog susamovog ulja
1 praziluk srednje veličine, iseckan na kolutove
2 čena belog luka, iseckanog
½ kašičice nerafinisane morske soli
1 štap celera, iseckan na komade
1 šolja šampinjona, iseckanih
4 šolje vode
2 kašike listova sveže majčine dušice
1 šaka baby spanaća
2 kašike svežeg soka od limuna
1 kašičica Dijon senfa
prstohvat crnog bibera
 
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C. U tepsiju, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje, poslažite komade karfiola, te ih prelijte sa 2 kašike susamovog ulja, uz dodatak soli i bibera. Karfiol pecite oko 20 minuta, dok ne porumeni. U šerpi zagrejte 2 kašike susamovog ulja, dodajte praziluk, beli luk, ½ kašičice soli i prstohvat crnog bibera, te dinstajte, mešajući oko 5 minuta, dok praziluk ne omekša. Zatim, dodajte korenasti celer i šampinjone, te kuvajte još 12 minuta, dok šampinjoni ne omekšaju. Dodajte vodu i majčinu dušicu. Poklopite i ostavite da se krčka još 10 minuta, dok korenasti celer ne omekša. Pred sam kraj dodajte baby spanać, promešajte, te sklonite šerpu sa tople ringle. Nakon što se supa ohladi, prebacite je u blender. Dodajte pečeni karfiol, te blendirajte dok ne dobijete smesu glatke teksture. Potom, dodajte sok od limuna i 1 kašičicu Dijon senfa i ponovo blendirajte. Ukoliko supa bude previše gusta, dodajte vodu da se razredi do željene konzistencije. Dekorišite bundevinim semenkama i peršunovim lišćem. Prijatno.
 
Seminar "Snaga u vama"
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *