Pikantni pomfrit od batata

Ne morate da se odreknete pomfrita! 😉 Crveni ili beli krompir jednostavno zamenite batatom koji mu je, po sastavu, vrlo sličan, ali za razliku od njega sadrži mnogo više proteina. Osim toga, ovo slatkasto povrće ima nizak glikemijski indeks, što znači da osigurava sporiju apsorpciju glukoze, što ga čini pogodnim za ishranu dijabetičara. Obično ga začinim maslinovim uljem i jedem uz zelenu salatu! U nastavku je recept za pikantni pomfrit od batata, koji će vas oduševiti. Njam.

Sastojci:
2 batata, seckani kao za pomfrit
2 kašike maslinovog ulja
pola kašičice himalajske soli
⅓ kašičice crnog bibera
⅓ crvene tucane paprike

Priprema:
Zagrejati rernu na 220 °C. U tepsiju staviti papir za pečenje na koji ćete posložiti sečeni batat i preliti ga maslinovim uljem. Slatki krompir peći oko 30 minuta. Ovu zdraviju varijantu pomfrita servirajte uz omiljenu salatu i protein po želji.