Pikantni pomfrit od batata

Ne morate da se odreknete pomfrita! 😉 Crveni ili beli krompir jednostavno zamenite batatom koji mu je, po sastavu, vrlo sličan, ali za razliku od njega sadrži mnogo više proteina. Osim toga, ovo slatkasto povrće ima nizak glikemijski indeks, što znači da osigurava sporiju apsorpciju glukoze, a čini ga pogodnim za ishranu dijabetičara. Obično ga začinim maslinovim uljem i jedem uz zelenu salatu! U nastavku je recept, koji će vas oduševiti. Njam. 🙂

Pikantni pomfrit od batata
 
Sastojci:
2 batata, seckani kao za pomfrit
2 kašike maslinovog ulja
pola kašičice himalajske soli
⅓ kašičice crnog bibera
⅓ crvene tucane paprike
 
Priprema:
Zagrejati rernu na 220 °C. U tepsiju staviti papir za pečenje na koji ćete posložiti sečeni batat i preliti ga maslinovim uljem. Slatki krompir peći oko 30 minuta. Ovu zdraviju varijantu pomfrita servirajte uz omiljenu salatu i protein po želji.
 
21 dan program

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.