Ručak

Pečena leblebija sa povrćem

by Tatjana Popović

Imam novi recept za vas! U pitanju je pečena leblebija sa povrćem! Ovo jelo poslužite uz pečurke, ribu ili meso, ili ga servirajte bez dodataka baš kao na fotografiji. Prijatno!

Za dve osobe

Sastojci:
400 g kuvane lebelebije
1 kašika susamovog ulja
½ kašičice himalajske soli
½ kašičice mlevene crvene paprike
½ kašičice mlevenog bibera
1 kašika Tabasco sosa, opciono
1 kašika Gi putera

Za salatu:
200 g rukole
1 crvena paprika, seckana na kockice

Za dresing:
1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
½ kašike jabukovog sirćeta

Priprema:
Zagrejte rernu na 220°C. Tepsiju prekrijte papirom za pečenje, stavite leblebije koje ste prethodno dobro osušili, a potom začinili susamovim uljem i himalaljskom solju. Pecite ih na dok ne postanu hrskave spolja a mekane iznutra. Dok se leblebije peku, pripremite salatu. Kada lebelebije budu gotove začinite ih mlevenom paprikom, a ukoliko želite možete dodati još i kurkumu i biber. Servirajte i uživajte.

Kreiranje ovog recepta pomogao je Iceberg Salat Centar.

Povezani postovi

Slatko-kiseli tofu sir

Pročitajte više

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više