Doručak

Palenta sa rukolom

by Tatjana Popović

Na koji način pripremate palentu i sa čim je jedete? Ja sam je nekada konzumirala sa jogurtom ili kiselim mlekom, a kada sam isključila mlečne proizvode iz ishrane, dugo sam tražila alternativu kako bih ovaj doručak učinila ukusnijim. Tako sam kreirala recept, i uz rukolu začinjenu ekstradevičanskim maslinovim uljem i bundevinim semenkama, dobila fantastičnan obrok. Volim ovu kombinaciju!

Sastojci:
⅔ šolje palente
2 dl vode
1 šaka bundevinih semenki
1 veća šaka ISC rukole
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 kašičica limunovog soka
½ kašičice soli

Priprema:
Sipati vodu i ⅓ kašičice soli u šerpu i sačekati da provri. Smanjiti temperaturu i postepeno dodavati palentu, konstantno mešajući. Kada se palenta zgusne, pomeriti šerpu sa ringle. Nakon toga, priremiti dresing od maslinovog ulja, limunovog soka i soli. Začinite rukolu u zasebnoj činiji, a potom je stavite na vrh palente koju ste servirali na tanjir. Po vrhu rukole pospite bundevine semenke.

Povezani postovi

Slatko-kiseli tofu sir

Pročitajte više

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više