Letnje punjene paprike

Letnje punjene paprike
 
Ukoliko volite da pripremate punjene paprike, a način na koji ste to do sada činili vam je dosadio, isprobajte moj novi recept. Dakle, u ovim vrelim danima paprike naputine pasuljem i integralnim pirinčem, a za osvežavajući ukus dodajte sveže peršunovo lišće i listove nane. Jelo upotpunite mrvljenim tofu sirom i rendanom šargarepom, a poslužite ga uz sos od sojinog jogurta, koji ste prethodno pomešali sa svežim biljem. Yummy! 🙂
 
Sastojci:
½ šolje integralnog pirinča
2 velike crvene paprike
1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka, mlevenog
nekoliko kašika maslinovog ulja za premazivanje paprika pred pečenje
½ šolje kuvanog belog pasulja ili neke druge mahunarke
⅓ šolje mrvljenog tofu sira
1 šaka ISC rendane šargarepe
sok i izrendana kora od 1 manjeg limuna
1 kašika seckane sveže nane
1 kašika seckanog peršunovog lišća
prstohvat crvene tucane paprike
himalajska so i sveže mleveni crni biber po ukusu
 
Sos od jogurta i bilja:
⅓ šolje sojinog jogurta
1 kašičica ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 manja šaka iseckane nana, bosiljka ili origana
1 kašičica limunovog soka
prstohvat himalajske soli
 
Priprema:
Skuvajte integralni pirinač. Zagrejte rernu na 220 °C i stavite papir za pečenje u tepsiju. Isecite paprike, te uklonite semenke. Svaku stranu paprike premažite maslinovim uljem, solju i biberom, te ih poslažite u tepsiju i sa svake strane pecite oko 8 minuta, dok ne omekšaju i ne porumene. Zatim, pripremite punjenje. U velikoj staklenoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk, pasulj i rendanu šargarepu. Nakon toga dodajte integralni pirinač, pa tofu sir, limunov sok, limunovu koru, nanu, tucanu crvenu papriku, te prstohvat himalajske soli i crnog bibera. Naposletku napunite paprike i stavite ih da se peku još desetak minuta.
 
Pomešajte sastojke za sos od jogurta i bilja, te ga poslužite sa strane.
 
21 dan program

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *