Kaša od heljde i borovnica


 
Ja sam uvek u potrazi za ukusnim i zdravim doručcima. U to ime, evo sjajnog recepta sa heljdom i borovnicama za predivan početak jutra. 🙂


Sastojci:
2/3 šolje heljde (šolja od 200ml natopljeno u 300 ml vode)
1 zrela banana
1/2 šolje borovnice (100 g)
1/4 čaše bademovog mleka (75ml, bilo koje drugo mleko ako nemate bademovo.)
1 kašičica bademovog putera
1 kašičica čia semenki
1 kašičica javorovog sirupa
Za dekoraciju možete dodati cimet (granolu, orahe, semenke, grožđice, godži bobice i mleveni kakao).
 

Priprema:
Sipajte heljdu u posudu sa vodom i ostavite preko noći da se dobro natopi. Sutradan procedite heljdu i dobro je isperite. Dve trećine heljde sipajte u blender sa bademovim mlekom, dodajte čia semnke, banane, borovnice, bademov puter i javorov sirup. Blendirajte nekoliko minuta dok ne bude kremasto, ali ne potpuno glatko. Zatim smesu sipajte u činijicu/čašu ili šolju i dodajte preostalu heljdu. Dobro promešajte i dekorišite po ukusu. Poslužite i uživajte!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *