Karfiol pirinač

Pirinč od karfiola neverovatna je zamena za pirinač i odličan je izbor za sve koji žele da izbegnu njegovu konzumaciju. Nažalost, istraživanja pokazuju da pirinač može da sadrži visok nivo arsena, zato savetujem da ga jedete manje od ostalih žitarica. Isprobajte recept za karfiol pirinač i javite mi kako vam se dopada. Poslužite pirinč od karfiola sa ribom, piletinom ili šampinjonima i ne zaboravite porciju omiljene sveže salate.

Sastojci:
½ glave karfiola
1 prolećni luk, sitno seckan
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika Tamari sosa
1 kašika tucane crvene paprike
2-3 lista peršuna, sitno seckanog radi ukrasa

Uputstva:
Karfiol isecite na cvetove, a zatim ga izblendirajte. Nakon toga, narežite luk na manje komade i dodajte ga u posudu sa prethodno zagrejanim kokosovim uljem. Kad luk omekša, dodajte karfiol, često mešajući dok karfiol ne poprmi zlatno braon boju, oko 5 do 7 minuta. Na kraju, pirinč od karfiola začinite tamari sosom, tucanom crvenom paprikom i peršunom.