Ručak

Karfiol pirinač

by Tatjana Popović

Karfiol pirinač predstavlja fantastičnu zamenu za običan pirinač, i dobro će doći svima koji žele da izbegnu njegovo konzumiranje. Nažalost, sve veći broj istraživanja ukazuje da pirinač može sadržati visoke količine arsena, te savetujem da ga ređe jedete od drugih žitarica.

Isprobajte recept i ostavite komentar kako vam se dopada. Karfiol pirinač servirajte uz ribu, meso ili pečurke, i naravno veću porciju sveže salate po izboru.

Sastojci:
1/2 glavice karfiola
1 mladi luk
1 kašika kokosovog ulja
1 kašika tamari sosa
1 kašičica crvene tucane paprike
2 -3 kašike peršunovog lišća, za dekoraciju

Priprema:
Isecite karfiol na cvetiće, a potom ga izmeljite u secku. Nakon toga isecite mladi luk na sitno i dodajte ga u tiganj gde ste prethodno zagrejali kokosovo ulje. Kada se mladi luk prodinsta, dodajte karfiol, često mešajući dok ne dobije zlatno-braon boju, oko 5 do 7 minuta. Na kraju karfiol pirinač začinite tamari sosom, crvenom tucanom paprikom i peršunovim lišćem.

Povezani postovi

Slatko-kiseli tofu sir

Pročitajte više

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više