Francuska salata sa šargarepom

Francuska salata sa šargarepom
 
Namirnica koju kupujem svake nedelje je šargarepa. Ovo povrće se može koristiti tokom cele godine, sjajno je sirovo, kuvano, dinstano, potom korišćeno u smutijima, potažima, supama, i različitim jelima. Međutim, dešava mi se i da ponekad zbog obaveza ne stignem da je iskoristim u receptima kojim sam planirala, te onda tražim alternativu kako se ne bi pokvarila.
 
Jedna od opcija je ukusna francuska salata sa fenomenalnim dresingom napravljenim od Dijon senfa, belog luka, peršunovog lišća i limunovog soka.
 
Kao i druge domaćice, obožavam lake i brze recepte! Stoga u nastavku pročitajte kako da napravite ovu salatu, koja će bojom uticati na lep izgled vaše trpeze, a nutrijentima obogatiti vašu ishranu.
 
Sastojci:
5 šaka rendane šargarepe – predlog Iceberg Salat Centar šargarepa
3 kašike francuskog peršunovog lišća, sitno seckanog
1 čen belog luka, izgnječen
1 kašika Dijon senfa
1/2 limuna, sok
6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu
 
Priprema:
Stavite rendanu šargarepu i peršunovo lišće u činiju. Potom u manjoj posudi izmešajte sastojke za dresing (beli luk, Dijon senf, limunov sok, ekstra devičansko maslinovo ulje), te ga prelijte preko salate. Pre serviranja dodajte biber po ukusu i uživajte.
 
Baner Tatjana's Kitchen Program

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.