Francuska salata sa šargarepom

Namirnica koju kupujem svake nedelje je šargarepa. Ovo povrće se može koristiti tokom cele godine, sjajno je sirovo, kuvano, dinstano, potom korišćeno u smutijima, potažima, supama, i različitim jelima. Međutim, dešava mi se i da ponekad zbog obaveza ne stignem da je iskoristim u receptima kojim sam planirala, te onda tražim alternativu kako se ne bi pokvarila. Jedna od opcija je ukusna francuska salata sa šargarepom i fenomenalnim dresingom napravljenim od Dijon senfa, belog luka, peršunovog lišća i limunovog soka.

Kao i druge domaćice, obožavam lake i brze recepte! Stoga u nastavku pročitajte kako da napravite ovu salatu, koja će bojom uticati na lep izgled vaše trpeze, a nutrijentima obogatiti vašu ishranu.

Sastojci:
5 šaka rendane šargarepe – predlog Iceberg Salat Centar šargarepa
3 kašike francuskog peršunovog lišća, sitno seckanog
1 čen belog luka, izgnječen
1 kašika Dijon senfa
1/2 limuna, sok
6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
so i biber po ukusu

Priprema:
Stavite rendanu šargarepu i peršunovo lišće u činiju. Potom u manjoj posudi izmešajte sastojke za dresing (beli luk, Dijon senf, limunov sok, ekstra devičansko maslinovo ulje), te ga prelijte preko salate. Pre serviranja dodajte biber po ukusu i uživajte.