Kuglice sa šargarepom

Pre nekoliko decenija, u nutricionizmu je važilo pravilo da ljudi treba da izbegavaju masti u širokom luku. Međutim, isključivanjem ovog makronutrijenta nastali su brojni zdravstveni poremećaji koji su u korelaciji nedostakom masti u organizmu.
 
S obzirom da su one ključne za hormonski balans, imunitet, snagu, izdržljivost, izgled kože, kose i noktiju, kao i normalno funkcionisanje nervnog sistema, odlučila sam da sa vama podelim recept za fat balls, kako se svuda u svetu zovu. Nazvala sam ih kuglice sa šargarepom. Odličnog su ukusa, a širok spektar benefita sastojaka koji čine ovaj recept doprineće vašem boljem zdravlju, ali i raspoloženju. 🙂
 
Kuglice sa šargarepom
 
Sastojci:
1 šolja sirovih indijskih oraha
1 šolja sirovih orasa
1 šaka ISC rendane šargarepe
½ šolje kokosovog brašna
5 urmi bez koštica
½ šolje brusnica
¼ šolje semenki suncokreta
¼ šolje kokosovog ulja
2 kašičice cejlonskog cimeta
2 kašičice ekstrakta vanile
¼ kašičice nerafinisane morske soli
 
Priprema:
 
1. Sve sastojke blendirajte dok ne dobijete kompaktnu smesu poput testa. Ukoliko se dobijena smesa mrvi slobodno dodajte 2 do 5 kašika nezaslađenog bademovog mleka, kokosovog mleka ili vode. Dobijenu smesu sipajte u posudu i ostavite u frižideru najmanje dva sata da se ohladi.
2. Nakon toga od dobijene smese formirajte kuglice. Možete ih čuvati u frižideru nedelju dana ili u zamrzivaču do dva meseca.
 

 
 

7 thoughts on “Kuglice sa šargarepom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *