Kaša od heljde i borovnica


 
Ja sam uvek u potrazi za ukusnim i zdravim doručcima. U to ime, evo sjajnog recepta sa heljdom i borovnicama za predivan početak jutra. 🙂
 
Sastojci:
2/3 šolje heljde (šolja od 200 ml natopljeno u 300 ml vode)
1 zrela banana
1/2 šolje borovnice
1/4 čaše nezaslađenog bademovog mleka
1 kašičica bademovog putera
1 kašičica čia semenki
1 kašičica javorovog sirupa
Za dekoraciju možete dodati cimet, granolu, orahe, semenke, grožđice, godži bobice i mleveni kakao
 
Priprema:
Sipajte heljdu u posudu sa vodom i ostavite preko noći da se dobro natopi. Sutradan procedite heljdu i dobro je isperite. Dve trećine heljde sipajte u blender sa bademovim mlekom, dodajte čia semnke, banane, borovnice, bademov puter i javorov sirup. Blendirajte nekoliko minuta dok ne bude kremasto, ali ne potpuno glatko. Zatim smesu sipajte u činijicu/čašu ili šolju i dodajte preostalu heljdu. Dobro promešajte i dekorišite po ukusu. Poslužite i uživajte!
 

2 thoughts on “Kaša od heljde i borovnica

  • Draga Tatjana,
    Da li bademovo mleko i bademov puter pravis sama za svoju ishranu, ili kupujes gotove, (koji su procesuirani, sa dodacima konzervansa, itd…)? Posto pratim (i koristim) tvoju ishranu i savete, iz zdravstvenih razloga, veoma mi je vazno sta ti licno koristis.
    Srdacan pozdrav i postovanje, Irena.

    • Draga Irena, obično kupujem nezaslađena organska biljna mleka, a bademov puter koji koristim je od kompanije Granum. Želim Vam prijatan dan, Tatjana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *