Čia džem od borovnica sa ovsenom kašom

Čia džem od borovnica sa ovsenom kašom
 
Ukoliko tragate za zdravim i ukusnim receptom za džem, mislim da ćete upravo ovim receptom biti oduševljeni. A kada spojite čia džem sa ovsenom kašom, takav doručak se ne zaboravlja. 🙂 Pišite mi utiske, jedva čekam da ih čujem!
 
Sastojci:
Za čia puding od borovnica (za 2 šolje):
2 šolje ISC borovnica
2 kašike javorovog sirupa
1 kašika svežeg limunovog soka
1 kašika ekstrakta vanile
½ kašike mlevenog cimeta
3 kašike čia semenki
prstohvat himalajske soli
 
Za ovsene pahuljice (količina za 1 porciju):
½ šolje ovsenih pahuljica
½ šolje nezaslađenog bademovog mleka
1 kašika čia džema od borovnica koji ste prethodno napravili
½ kašike limunove kore, izrendane
¼ šolje borovnica
 
Priprema:
Napravite čia džem od borovnica: u šerpi srednje veličine, na srednjoj vatri, kuvajte borovnice, limunov sok i ekstrakt vanile od 3 do 5 minuta, mešajući sve vreme. Zatim, dodajte sirup od javora, cimet i so, te skinite sa ringle. Dobijenu smesu pomešajte sa čia semenkama, pa sve zajedno prespite u staklenu teglu. Pustite da se malo ohladi, a zatim ostavite teglu u frižideru najmanje sat vremena. Ukoliko puding nije dovoljno gust, dodajte još čia semenki. Nakon toga, sipajte ovsene pahuljice u drugu staklenu teglu ili čašu, pa dodajte mleko od badema, sloj čia džema od borovnica, sloj borovnica i izrendane limunove kore, te preko noći ostavite u frižideru, kako biste ujutru imali gotov doručak.
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *