Ručak

Batat punjen povrćem

by Tatjana Popović

Da li ste probali slatki krompir? Uključite ga u ishranu ove jeseni i time osigurajte odličnu dozu vitamina A! U nastavku je recept koji će vam se sigurno dopasti, batat punjen povrćem! Njam!

Sastojci:
1 veliki batat (slatki krompir)
4 kašike kuvanog crvenog pasulja
2 mlada luka, sitno seckana
1 šaka baby mix salate
2 šake rendanog kupusa
1/2 sveže crvene paprike, seckane na kockice

Za preliv:
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika ekstra devičanskog ulja
prstohvat himalajske soli

Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C. Probodite batat viljuškom nekoliko puta, te ga stavite u tepsiju koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Batat prelijte maslinovim uljem i začinite himalajskom solju. Pecite 45 minuta do sat vremena na umerenoj temperaturi. Kada batat bude gotov ostavite ga da se ohladi, a zatim ga napunite pasulje, mladim lukom, baby mix salatom, kupusom i crvenom paprikom. Nakon toga sve prelijte 1 kašikom ekstra devičanskog ulja

Povezani postovi

Slatko-kiseli tofu sir

Pročitajte više

Zimski smuti

Pročitajte više

Smuti od jabuke

Pročitajte više