Aioli

Aioli
 
Ovaj fenomenalan recept za aioli sam otkrila na radionici kuvanja sa australijskim šefom Džastinom Dženingsom u Lisabonu ovog leta. Zaista sam oduševljena ukusom i preporučujem vam da ga isprobate ukoliko volite ovakve sosove. Način na koji smo ga servirali u toku radionice, bio je u kombinaciji sa mesom krokodila i baby mix salatom. Njami!
 
Sastojci:
1 žumance
1/2 čena belog luka
1 kašičica Dižon senfa
285 ml maslinovog ulja
285 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
sok od jednog limuna, po ukusu
biber i so po ukusu
 
Priprema:
U činiju stavite žumance, pola čena belog luka i dižon senf. Blendirajte sastojke štapnim mikserom, i polako dodajte maslinovo ulje (ukoliko brzo dodate ulje, sastojci mogu da se razdvoje). Ukoliko je majonez previše gust, možete dodati malo vode. Začinite biberom, solju i limunov sokom. Uživajte u ovom sosu bez aditiva i konzervansa, a možete ga čuvati do 5 dana u frižideru.

 

 

 

Postavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Popunite obavezna polja.