fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 1-5.4.

Zašto su veganski sladoledi odlična zamena za mlečne?

Veganski sladoledi su odlična zamena za kupovine. U ovom blogu pročitajte zbog čega.

Budući da u kupovnim sladoledima ima mnogo rafinisanog šećera, kao i drugih industrijski dobijenih zaslađivača, transmasti i brojnih sastojaka koji dokazano veoma štetno deluju na čovekov organizam, važno je da pronađete zdraviju alternativu ove poslastice jer, da se ne lažemo, svima ponekad prija slatko osveženje, naročito u vrelim danima.

Domaće veganske ledene poslastice sadrže isključivo prirodne sastojke koji imaju pozitivan efekat na zdravlje ljudi, a ujedno su veoma ukusni i uspešno zadovoljavaju čovekovu potrebu za slatkim. Ne sadrže rafinisane šećere, niti mlečne masti životinjskog porekla, stoga mogu da ih jedu i svi koji su intolerantini na laktozu, ali i oni koji su alergični ili intolerantni na gluten, budući da ne sadrže glutenske žitarice. U zavisnosti od sastava predstavljaju izvor različitih vitamina i minerala, kao i antioksidanasa.

Veganski sladoledi imaju potpuno drugačiju bazu u odnosu na kupovne. Najćešće se prave od voća, koštunjavih plodova, biljnih mleka i kokosove vode. Ovi sastojci čine osnovnu strukturu ovog deserta. Njima se dodaju prirodni zaslađivači kako bi se obogatio ukus.

Sa vama delim jedan od 19 izvrsnih recepata za veganske sladolede koje možete pronaći u mojoj novoj e-knjizi ”Veganski sladoledi”. Ovo izdanje posvećujem svima koji vole da uživaju u ledenim poslasticama, a istovremeno su svesni koliko često konzumiranje rafinisanih zaslađivača može biti štetno po zdravlje.

RECEPT

Chocolate fantasy

Porcije: za 6 osoba

Sastojci:

– 3 šolje hladnog kokosovog mleka
– 5 zamrznutih banana
– ½ kašičice spiruline
– 4 kašike kokosovog šećera
– 8 listova sveže nane
– 4 kašike sirovog organskog kakaoa

Priprema:

1. U blender dodajte sve sastojke i blendirajte 3-4 minuta dok smesa ne postane kremasta i glatka. Ukoliko je potrebno slobodno dodajte još kokosovog šećera.
2. Dobijenu smesu prespite u prethodno zaleđenu posudu i stavite u zamrzivač da se stegne i zamrzne minimum 12 sati.
3. Pre konzumiranja izvadite sladoled iz zamrzivača i ostavite ga na sobnoj temperaturi oko 45 minuta do sat vremena pre serviranja.
4. Poslužite, dekorišite po želji i uživajte!

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.