Recepti

Potaž od bundeve, praziluka i jabuke

by Tatjana Popović

Potaž možete da napravite od bilo kojeg povrća i voća. Ne morate da se ograničavate na iste namirnice. Eksperimentišite i sigurna sam da će vam finalni rezultat biti odličan. Ja sam ovaj put odlučila da izađem iz svoje zone komfora, te sam bundevi i praziluku, koje inače koristim za pravljenje potaža, dodala i jabuku. Ovo se pokazalo kao veoma dobra ideja! Naime, jabuka mi je poslužila za uspostavljanje balansa između slatke arome bundeve i pomalo oporog ukusa praziluka.

Sastojci:
1 kašika kokosovog ulja
1⁄2 praziluka, sitno seckanog
1 crni luk srednje veličine, sitno seckan
2 čena belog luka, izgnječena
500 g rendane bundeve
1 slatka jabuka, seckana na kockice
6 šolja vode
1 kašičica himalajske soli
1 kašičica mlevenog kumina
1⁄2 kašičice mlevenog kardamoma
1⁄2 kašičice mlevenog anisa
1⁄2 kašike jabukovog sirćeta

Priprema:
Na kokosovom ulju prodinstajte praziluk, crni i beli luk. Za nekoliko minuta dodajte jabuku i rendanu
bundevu, te ulije 6 šolja vode. Začinite i ostavite da se kuva 15 minuta. Nakon toga šerpu sklonite sa
ringle, te ručnim mikserom blendirajte dok smesa ne postane glatka. Servirajte.

Povezani postovi

Ishrana

Superhrana koja jača imunitet

Pročitajte više

Lifestyle

5 načina kako ublažavam anksioznost tokom pandemije korona virusa

Pročitajte više

Deserti

Veganski milkshake

Pročitajte više