Piling za usne od kokosovog šećera

Piling za usne od kokosovog šećera
 
Redovno negujemo kožu, ali veoma često zaboravljamo da je i usnama potreban poseban tretman. Naime, i koža usana, baš kao i lica, može biti dehidrirana i suva, te je potrebno voditi računa o njoj kako bi usne izgledale punije, zdravije i primamljivije.
 
Sami možete da napravite piling za usne od samo tri sastojka koje sigurno imate u svojoj kuhinji, a to su kokosovo ulje, kokosov šećer i med.
 
Kokosovo ulje je izuzetno hidratantno i ima antibakterijska svojstva, baš kao i med. Dok se kokosov šećer koristi kao eksfolijant kojim odstranjujemo mrtve ćelije sa usana. Ovaj piling veoma je mirišljav i ukusan, a budući da je napravljen od prirodnih sastojaka neće vam škoditi i ako ga slučajno pojedete. 🙂
 
RECEPT
 
Sastojci:
 
– 2 kašike istopljenog kokosovog ulja
– 2 kašike kokosovog šećera
– 1 kašika meda
 
Priprema:
 
Potrebno je samo da sjedinite sve sastojke i mešate dok ne dobijete gustu kompaktnu masu. Smesu za piling možete čuvati u frižideru dve do tri nedelje.
 
KAKO SE KORISTI
 
Uzmite ¼ kašike smese za piling i nanesite je na ispucale usne, a zatim ih lagano masirajte kružnim pokretima kako biste odstranili mrtve ćelije. Nakon toga isperite i osušite usne peškirom, pa nanesite omiljeni balzam.
 
21 dan program