Recepti

Pasta sa šampinjonima, spanaćem i đumbirom

by Tatjana Popović

PASTA LOVERS, here we go!!! Za početak marta pripremila sam vam recept za pastu sa pečurkama, spanaćem i đumbirom, koja će vas oboriti s nogu. Kada je, usled fotkanja, moj fotograf isprobao ovu fantastičnu recepturu, upravo je tako i opisao ukus. Dakle, skuvajte testeninu po izboru, ili po mojoj preporuci neku bez glutena, te ispratite uputstvo za pravljenje.

Sastojci:
3 ½ šolje šampinjona
2 šolje ISC baby spanaća
1 kašika svežeg rendanog đumbira
1 kašičica belog luka, izgnječenog
1 kašičica susamovog ulja
150 g testenine od heljde
So, biber, crvena tucana paprika po ukusu
1 kašika limunovog soka

Priprema:
Na susamovom ulju prodinstati beli luk, a potom dodati rendani đumbir. Često mešati, te dodati seckane šampinjone. Poklopiti, te ostaviti da se pečurke dinstaju 8 minuta. U međuvremenu staviti vodu da prokuva, te u njoj skuvati heljdinu ili neku drugu testeninu po izboru. Nakon 8 minuta, dodati baby spanać, kao i začine – so, biber, crvenu tucanu papriku i 1 kašiku limunovog soka. Procediti kuvanu pastu, te je pomešati sa pečurkama i spanaćem. Prijatno.

Povezani postovi

Ishrana

Superhrana koja jača imunitet

Pročitajte više

Lifestyle

5 načina kako ublažavam anksioznost tokom pandemije korona virusa

Pročitajte više

Deserti

Veganski milkshake

Pročitajte više