fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 22-26.4.

Lagani ručak: Salata od rukole, nara i lososa

Salata od rukole, lososa i nara odličan je izbor za lagani prolećni ručak.

Naime, rukola je izuzetno ukusna i aromatična. Sadrži eterična ulja i antibakterijske materije, zbog čega se smatra prirodnim antibiotikom. Odlična je u borbi protiv prehlade, reguliše varenje i osvežava organizam.

Nar ili šipak je izuzetno lekovita voćka. Njegov plod je bogat brojnim vitaminima, a posebno C, A, E i B5, kao i mineralima kalijumom i gvožđem. Poseduje i dve vrste polifenolnih jedinjenja kojima se pripisuje čak 92% antioksidansnog delovanja. Ima karakterističan prijatan i pomalo kiselkast ukus.

Losos je odličan izvor omega 3 masnih kiselina, koje su ključne za razvoj mozga i nervnog sistema. Bogat je proteinima, kao i vitaminima B12 i D, koji, učestvovanjem u biohemijskim reakcijama neurotransmitera u mozgu, pozitivno utiču na raspoloženje. Prema brojnim istraživanjima, ljudi koji redovno jedu masnu morsku ribu manje su skloni depresiji.

Evo kako se pravi salata od rukole, nara i lososa.

RECEPT

Sastojci:

– ½ šolje rukole
– ½ šolje baby spanaća
– ½ avokada
– 1 dimljeni file lososa
– šaka semenki nara
– 1 kašika semenki susama

Sastojci za preliv:

– 1 kašika ekstradevičanskog maslinovog ulja
– 1 kašičica limunovog soka
– so po ukusu

Priprema:

Operite listove rukole i spanaća, te ih posložite na tanjir. Zatim, isecite avokado na kockice. File lososa iseckajte na manje komade. Sve pomešajte, pa dodajte semenke nara. Naposletku dobijenu salatu začinite uljem i limunovim sokom, te semenkama susama. Uživajte!

Još recepata za razne fantastične salate možete da potražite na ovom linku. A  možete da napravite i  losos sa pečenim batatom sa dodatkom aromatične rukole ili integralni pirinač sa rukolom, peršunom i limetom. Rukola u svakoj kombinaciji pruža poseban šmek jelu. Osim toga, i nar možete kombinovati sa različitim sastojcima, i dobićete fantastična jela, koja će oboriti s nogu svakog vašeg gosta. Moj predlog je salata sa bundevom i narom, koju možete da napravite vrlo lako i brzo.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.