Recepti

Krem potaž od brokolija

by Tatjana Popović

Ne postoji bolji način da se ugrejete u ovim zimskim danima od spremanja i konzumiranja toplih obroka, koji sadrže mnoštvo nutrijenata. Preporučujem vam da sirove namirnice i smutije zamenite kuvanom hranom, toplim čorbicama i potažima. Moj predlog je krem potaž od brokolija. Pomešajte brokoli, krompir i malo čili papričice i dobićete fantastično jelo, koje će vam povećati otpornost tela na hladnoću, ojačati imunitet, ali i popraviti raspoloženje. Prijatno.

Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja
1 glavica crnog luka, sitno seckanog
2 čena belog luka, izgnječena
1⁄2 kašičice himalajske soli
1 glavica brokolija, iscepkana na krupnije cvetove
2 bela krompira, seckana na kockice
6 šolja vode
3 cm sveže zelene ljute papričice
1 veza peršunovog lišća
2 kašike soka od limuna
himalajska so (po ukusu)

Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte kokosovo ulje. Kad se otopi, dodajte luk i nekoliko prstohvata himalajske soli, promešajte i kuvajte dok luk ne omekša, oko 5-7 minuta. Dodajte beli luk, čili papričicu i krompir, te mešajući dinstajte oko 2 minuta. Zatim dodajte vodu i ostavite da se kuva 15-20 minuta. Nakon toga, dodajte brokoli, te kuvajte još samo 3-5 minuta. Brokoli treba da bude jarko zelene boje. Sklonite šerpu sa šporeta, te blendirajte ručnim blenderom dok ne dobijete potaž. Nakon toga dodajte peršunovo lišće, limunov sok, te začine po ukusu.

Povezani postovi

Ishrana

5 nutricionističkih saveta koje sam dala svojoj mami

Pročitajte više

Ishrana

Na koji način i koliko vremena je potrebno kuvati određene namirnice

Pročitajte više

Recepti

Minestrone supa od povrća

Pročitajte više