Lifestyle

Kako da vratite telo u ravnotežu?

by Tatjana Popović

Sve o čemu sam pisala u prethodna četiri bloga u NEDELJI KINESKE MEDICINE, ima za cilj da, pre svega, razumete kako funkcioniše naš organizam, te na koji način su fizičko i emotivno zdravlje usko povezani, kao i da stil života ima presudni uticaj na celokupno stanje organizma.

Krajnji cilj jeste povratak organizma u ravnotežu, a da biste uspeli da ga ispunite, potrebno je da primenite novo znanje koje ste stekli.

Kada se telo ponovo nađe u balansu, životna energija ”ki” slobodno teče kroz meridijane u telu, te svi organski sistemi pravilno funkcionišu, a time je i vaše raspolženje mnogo bolje. Telo u ravnoteži, samo od sebe, na najprirodniji mogući način, rešava zdravstvene tegobe i simptome koji ga opterećuju.

Čovekovo telo je kreirano tako da mu je potrebna svakodnevna nega, kako bi pravilno funksionisalo. Svako od nas je drugačiji, i ne postoji jedinstveni protokol isceljenja, koji bi svima odgovarao. Neko ima višak, neko manjak energije, a nekome je protok energije blokiran.

U skladu sa tim, kao i u skladu sa individualnim potrebama svakog ponaosob, potrebno je kreirati određen način života, specifičan za svako telo, kako bi ono pristupilo svojoj urođenoj mudrosti i pronašlo olakšanje i lečenje. Svi simptomi se mogu ublažiti jednostavnim prilagođavanjem ishrane i načina života.

To je zapravo i osnovno pravilo kojim se vodim u pomaganju drugima. Svoje programe kreiram na način da ih prilagodim svakome ponaosob, te da vam savetima, sugestijama i predlozima pomognem da otklonite simptome koji vas muče, pronađete olakšanje, povratite energiju, te ponovo uspostavite BALANS. Izuzetno se radujem i grupnim edukacijama, tj. seminarima pod nazivom “Snaga u vama” koje organizujem dva do četiri puta godišnje, a naredni datum možete potražiti klikom ovde.

Povezani postovi

Ishrana

Superhrana koja jača imunitet

Pročitajte više

Lifestyle

5 načina kako ublažavam anksioznost tokom pandemije korona virusa

Pročitajte više

Deserti

Veganski milkshake

Pročitajte više