fbpx

PURPLE PREMIUM PROGRAM 22-26.4.

Aioli

Ovaj fenomenalan recept za aioli sam otkrila na radionici kuvanja sa australijskim šefom Džastinom Dženingsom u Lisabonu ovog leta. Zaista sam oduševljena ukusom i preporučujem vam da ga isprobate ukoliko volite ovakve sosove. Način na koji smo ga servirali u toku radionice, bio je u kombinaciji sa mesom krokodila i baby mix salatom. Njami!

Sastojci:
1 žumance
1/2 čena belog luka
1 kašičica Dižon senfa
285 ml maslinovog ulja
285 ml ekstradevičanskog maslinovog ulja
sok od jednog limuna, po ukusu
biber i so po ukusu

Priprema:
U činiju stavite žumance, pola čena belog luka i dižon senf. Blendirajte sastojke štapnim mikserom, i polako dodajte maslinovo ulje (ukoliko brzo dodate ulje, sastojci mogu da se razdvoje). Ukoliko je majonez previše gust, možete dodati malo vode. Začinite biberom, solju i limunovim sokom. Uživajte u ovom sosu bez aditiva i konzervansa, a možete ga čuvati do 5 dana u frižideru.

Kliknite da ocenite!
[Ukupno ocena: 0 Prosečna ocena: 0]

SVAKE SREDE U 9h u vaŠem inboxu

prijavite se na newsletter

Zajednica od

100 000+ pratilaca

Pratite sadržaj koji svakodnevno kreiram za vas, uz holistički pristup zdravlju, ishrani i životnim navikama.