Zdrave čokoladice sa bademovim puterom

Zdrave čokoladice sa bademovim puterom
Kakao sadrži nutrijente koji potpomažu bolje funkcionisanje nervnog sistema, smanjuje stres, utiče na prevenciju raka, reguliše krvni pritisak i utiče na prevenciju Alchajmerove bolesti. Zasladite se ovim zdravim čokoladicama i uživajte u svakom zalogaju.
Write a review
Print
Sastojci
Za bazu
  1. 100g kokosovog brašna
  2. 100g ovsenog brašna
  3. 60g kokosovog ulja
  4. 60ml javorovog sirupa
  5. 1 kašičica ekstrakta vanile
  6. Prstohvat soli
Za karamel sloj
  1. 400g urmi, bez koštica
  2. 100ml vode
  3. 2 kašike bademovog putera
  4. Prstohvat soli
Za čokoladni sloj
  1. 150g kakao butera
  2. 35g sirovog kakaa (prah)
  3. 8 kašičica javorovog sirupa
  4. Prstohvat soli
Priprema
  1. Za bazu: Otopite kokosovo ulje na niskoj temperaturi, zatim dodajte kokosovo brašno, ovseno brašno, javorov sirup i so, a potom mešajte sve dok se ne formira testo.
  2. Tepsiju obložite papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu i pritiskom ga dobro utapkajte u tepsiju.
  3. Stavite tepsiju u frižider dok pravite karamel sloj.
  4. Za karamelu: Stavite urme, bademov puter, vodu i so u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka pasta. Prelite karamelu preko ovsene baze i stavite je opet u frižider, najmanje sat vremena.
  5. Za čokoladu: Otopite sve sastojke na umerenoj temperaturi uz neprekidno mešanje. Kada se sve sjedinilo, izvadite iz frižidera tepiju i isecite bazu na jednake štanglice, pa svaku štanglicu po dva puta umočite u čokoladu, kako bi bio deblji sloj čokolade.
  6. Kada sve štanglice umočite u čokoladu, po vrhu pospite malo soli.
  7. Čokoladice čuvajte u frižideru.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *