Sirova heljda sa smokvama

Sirova heljda sa smokvama
Musli od svežih ili suvih smokava, krastavaca, đumbira i heljde sa kremom od limuna! Sigurno vam ova kombinacija zvuči luckasto, ali se nećete pokajati ako isprobate recept. 🙂 Ne treba vam ulje, priprema se uz pomoć vode. Može biti servirano kao slatki doručak ili desert. Uživajte!
Write a review
Print
Sastojci
  1. ½ šolje sirove heljde
  2. 1 ½ šolje filtrirane vode za potapanje heljde
  3. ½ kašičice svežeg izrendanog đumbira, ili više po ukusu
  4. ½ šolje indijskog oraha, natopljenog 10-20 minuta, potom ispranog i proceđenog
  5. ½ šolje filtrirane vode
  6. Sok od pola limuna
  7. 1 kašičica izrendane kore limuna
  8. 2 kašičice agave sirupa, ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
  9. 4 veće sveže smokve ili 8 suvih, iseckanih na sitne kockice (umesto smokvi, možete bilo koje sveže voće)
  10. 1 šolja iseckanog krastavca na sitne kockice
Priprema
  1. Stavite heljdu u ¾ šolje filtrirane vode i ostavite je potopljenu preko noći. Potom heljdu dobro oprati. U istu činiju dodati svež đumbir, sok i izrendanu koru limuna. Ostaviti činiju sa strane i početi pripremati krem.
Krem od limuna
  1. Ubaciti u blender prethodno natopljeni indijski orah, ½ šolje filtrirane vode, sok od limuna i agave sirup ili neki drugi prirodni zaslađivač.
  2. Dobro izmešati sastojke sve dok krem ne postane gladak kao šlag, a potom krem servirati u manju činiju.
  3. Servirati iseckane smokve, krastavac i heljdu, a preko toga preliti krem od limuna.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *