Majonez

Majonez
Ovaj fenomenalan recept za domaći majonez sam otkrila na radionici kuvanja sa australijskim šefom Justin Jenningsom u Lisabonu ovog leta. Zaista sam oduševljena ukusom i preporučujem vam da ga isprobate ukoliko volite ovakve namaze. Način na koji smo servirali majonez u toku radionice, bio je u kombinaciji sa mesom krokodila i ukusnom baby mix salatom. Njami!
Write a review
Print
Sastojci
  1. 1 žumance
  2. 1 čen belog luka
  3. 2 ½ kašičice dižon senfa
  4. 13ml belog vinskog sirćeta
  5. 200ml maslinovog ulja
  6. 300ml suncokretovog nerafinisanog ulja
  7. 1 limun, sok
Priprema
  1. Stavite žumance, čen belog luka, dižon senf i belo sirće u blender. Blendirajte sastojke, i polako dodajte maslinovo ulje (ukoliko brzo dodate ulje, sastojci mogu da se razdvoje).
  2. Potom polako dodajte suncokretovo ulje, ukoliko je po vašem ukusu majonez previše gust, možete dodati malo vode.
  3. Začinite belim biberom, solju i limunov sokom.
  4. Uživajte u ovom majonezu bez aditiva i konzervansa, a možete ga čuvati do 5 dana u frižideru.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *