Kaša od heljde i borovnica

Kaša od heljde i borovnica
Ja sam uvek u potrazi za ukusnim i zdravim doručcima. U to ime, evo sjajnog recepta sa heljdom i borovnicama za predivan početak jutra. 🙂
Write a review
Print
Sastojci
  1. 2/3 šolje heljde (šolja od 200ml) natopljeno u 300 ml vode
  2. 1 zrela banana
  3. 1/2 šolje borovnice (100 g)
  4. 1/4 čaše bademovog mleka (75ml), bilo koje drugo mleko ako nemate bademovo.
  5. 1 kašičica bademovog putera
  6. 1 kašičica čia semenki
  7. 1 kašičica javorovog sirupa
  8. Za dekoraciju možete dodati cimet, granolu, orahe, semenke, grožđice, godži bobice i mleveni kakao.
Priprema
  1. Sipajte heljdu u posudu sa vodom i ostavite preko noći da se dobro natopi.
  2. Sutradan procedite heljdu i dobro je isperite.
  3. Dve trećine heljde sipajte u blender sa bademovim mlekom, dodajte čia semnke, banane, borovnice, bademov puter i javorov sirup.
  4. Blendirajte nekoliko minuta dok ne bude kremasto, ali ne potpuno glatko.
  5. Zatim smesu sipajte u činijicu/čašu ili šolju i dodajte preostalu heljdu. Dobro promešajte i dekorišite po ukusu.
  6. Poslužite i uživajte!
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *