Iceberg salata sa avokadom i šparglama

Iceberg salata sa avokadom i šparglama
Iceberg salata sa avokadom i šparglama idealna za leto. Špargle spadaju u super hranu i sadrže brojne vitamine i minerale (A, K, B, C i E), folate, gvožđe, bakar, vlakna, mangan, kalijum, cink, magnezijum i selen. Takođe poseduju snažna antiupalna svojstva koja pozitivno deluje kod bolesti srca, krvnih sudova, a posebnu primenu imaju u ishrani kod pacijenata koji su oboleli od raka.
Write a review
Print
Sastojci za dresing
  1. 1/3 kašičice sitno iseckanog vlašca
  2. 1/3 kašičice crvenog vinskog sirćeta
  3. ¼ kašičice sitno rendane limunove kore + 1 kašičica sveže ceđenog limunovog soka
  4. 1 kašičica svežeg soka od narandže
  5. 1/4 kašičice agave sirupa
  6. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  7. So i biber po ukusu
Sastojci za salatu
  1. 4 špargle, krajevi odsečeni i špargle iseckane dijagonalno na komade od 2 cm
  2. 1 krastavac, oguljen, presečen na pola i iseckan na polu mesec
  3. 1/2 zrelog avokada, iseckan na sitne kocke
  4. 1 manja šaka svežeg bosiljka
  5. 1 kašičica sveže mirođije, iseckane na sitno
  6. 1 manja glavica iceberg salate
Priprema dresinga
  1. Izmešati sve sastojke u jednoj činiji dok se ne sjedine, osim ulja koje naknadno treba dodavati i konstantno mešati.
Priprema salate
  1. U šerpi zagrejati vodu koja je prethodno posoljena i sačekati da provri.
  2. Dodati špargle u proključalu vodu i kuvati ih dok ne omekšaju, 1-2 minuta.
  3. Nakon toga šparglu izvadti iz vrele vode i prebaciti ih u činiju sa hladnom vodom i ledom, ostaviti ih da odstoje oko 1-2 minuta, a potom ih staviti na nekoliko papirnih ubrusa i prosušiti ih.
  4. U velikoj činiji za serviranje salate izmešati iceberg salatu, krastavac, avokado, bosiljak, mirođiju i blanširanu šparglu.
  5. Preliti salatu dresingom i dobro je izmešati.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *