Humus od pasulja

Humus od pasulja
Prolećna i letnja sezona predstavljaju periode u godini kada treba da jedemo lakšu i manje kuvanu hranu koja će nam omogućiti da se osećamo lako, poletno i naravno sito. 🙂 Ukoliko do sada niste pripremali tradicionalni recept za humus od leblebije, možete isprobati humus od pasulja, u kom možete uživati uz sveže štapiće šargarepe, paprike, celera u štapu ili krastavaca.
Write a review
Print
Sastojci
  1. 0,5kg belog pasulja
  2. 1 limun, iscediti sok
  3. 1 kašičica mlevenog kima
  4. 2 čena belog luka, iseckanog
  5. 1dl tahini paste (pasta od susama)
  6. So i biber po ukusu
  7. 1dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema
  1. Potopite pasulj preko noći u šerpi punoj vode.
  2. Sutradan procedite vodu, pasulj operite i prebacite u šerpu u kojoj ćete ga kuvati. Potom sipajte novu vodu, da prekrije pasulj.
  3. Kuvati na visokoj temperaturi dok ne provri, potom smanjiti temperaturu i kuvati sve dok pasulj potpuno ne omekša, otprilike 50 minuta.
  4. Kada je pasulj skuvan, operite ga, procedite i stavite u blender. Dodajte limunov sok, kim, beli luk, tahini pastu, maslinovo ulje, so i biber po ukusu.
  5. Blendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu.
  6. Prijatno.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *