Bujon od goveđih kostiju

Bujon od goveđih kostiju
Goveđi bujon bogat je hranljivim materijama koje čudesno deluju u jačanju imunog sistema, otklanjanju digestivnih tegoba, regulisanja rada štitne žlezde i mnogih drugih zdravstvenih stanja. Bujon je zaista veoma lako pripremiti kod kuće, a preporučuje se za konzumiranje jer je bogat proteinima, posebno želatinom, kao i mineralima poput kalcijuma i fosfora.
Write a review
Print
Sastojci
  1. 4 kilograma goveđih kostiju, da sadrže srž
  2. 4 šargarepe, iseckane
  3. 4 stabljike celera, iseckano
  4. 2 crna luka, iseckano
  5. 4 čena belog luka, sitno iseckano
  6. 1 kašičica morske soli
  7. 1 kašičica celog zrna bibera
  8. 2 lovorova lista
  9. 3 grančice sveže majčine dušice
  10. 5-6 grančica peršuna
  11. ¼ šolje jabukovog sirćeta
  12. 18-20 čaša hladne vode
Priprema
  1. Stavite sve sastojke u veliki lonac.
  2. Sipajte vodu.
  3. Kuvati na visokoj temperaturi do ključanja, potom smanjiti i kuvati lagano, a penu i mast koja se pojavljuje na površini lonca povremeno skinuti.
  4. Kuvati 24-48 sati.
  5. Skloniti sa vatre da se malo prohladi do sobne temperature.
  6. Bujon procediti kroz cediljku, a ostale sastojke baciti.
  7. Koristiti u roku od nedelju dana ili zamrznuti i čuvati u zamrzivaču do 3 meseca.
Tatjana Popovic | Certified Health Coach http://www.totallywellness.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *